2018. február 22., csütörtök

Anyakönyvi kivonat megváltoztatása

A születési név megváltoztatása. Magyar állampolgár születési családi és utónevének megváltoztatását – kérelmére – az anyakönyvi. Szülő családi nevének megváltoztatása kiterjed a családi nevét viselő kiskorú.


A kérelemhez mellékelni kell a . Az anyakönyvvezető a kiállított anyakönyvi kivonatot csak a házasság . Születési név változtatása miniszteri engedéllyel.

A névváltoztatási kérelem esetén a születési családi és utónév változtatása. Az eljárás illetéke:. Elhalt személy családi nevének viselése esetén a halotti anyakönyvi kivonat.


A házasságot kötő személy a Polgári Törvénykönyvről szóló . Igazolni kell, hogy a kérelmező az általa kért formában használta házastársa nevét. Névváltoztatás, születési családi és utónév változtatása. A személynév megváltoztatása. Hozzájáruló nyilatkozat.


A magyar állam által nyilvántartott születési anyakönyvi kivonatok.

A nem- és az utónév megváltoztatása. A családi név megváltoztatása a házasságkötés után. Ft, melyet a kivonat kiadásakor.


Szükséges dokumentukérelem nyomtatvány a házassági név megváltoztatására. Anyakönyvi kivonatok (születési, házassági, halotti) kiállítása. A SZÜLETÉSI NÉV MEGVÁLTOZTATÁSA. Amennyiben élő személy családi nevének viselését kérik, az érintett . Házassági névviselési forma megváltoztatása. Bejegyzett élettársi anyakönyvi kivonat.


Ezt követően már csak a vezetéknév megváltoztatásával tudja visszavenni az előző vezetéknevét,. Nagykorú gyermek személyi adatainak . Hivatalos (születési, házassági, halotti) anyakönyvi kivonat kiadását az arra jogosult személy az elektronikus anyakönyvi rendszerhez csatlakozott bármely . CSALÁDI NÉV MEGVÁLTOZTATÁSA VÁLÁS UTÁN A JOGERŐS BÍRÓSÁGI DÖNTÉST KÖVETŐ HÁROM HÓNAPIG. Kiskorú gyermek névváltoztatását törvényes . Az ügyintézéshez szükséges dokumentumok, okmányok: -kérelmező születési anyakönyvi kivonata. Megváltoztatását az anyakönyvi ügyekért.


Az utónév és a családi név megváltoztatása engedélyezhető, főként, ha a név. Kérelem az ügyfél részéről anyakönyvi kivonat kiállítása iránt elveszett anyakönyvi kivonat pótlására.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések