2018. október 9., kedd

Sárgarépa vetése

A sárgarépa vetése tavasszal a föld megpuhításával kezdődik. Rögös, kemény földbe nem lehet magot vetni, palántát ültetni, mert a növény . Sárgarépát érdemes kiskertben is termelni. Az apró magot cm-es sortávolságra vessük. Egyenletesebb vetést kapunk, ha ültetés előtt a magokat homokkal . A vetés ideje márciustól júliusig tart, minél később vetünk belőle, annál inkább a rövid tenyészidejűt válasszuk.


A talajt alaposan dolgozzuk el, . Már kora tavasztól elkezdhetjük a sárgarépa magok vetését , de akár a nyár közepéig is elszórhatjuk őket. A szép és nagyméretű gyökér fejlődéséhez szükséges . Sokan nem ismerik ezt az ötletet, pedig a segítségével könnyedén termeszthetünk sárgarépát , ráadásul kevés energia befektetéssel. Hogyan készítsd elő a répa vetőmagot a vetésre ? Minden mag csírázását segíti, ha egy estére a vetés előtt vízben áztatják. A répa ültetése előtt mozgassuk át a talajt kb. Az első írásbeli emlék a sárgarépa fogyasztásáról Ibn Al Avam, arab.


Amikor a növénykék két-három levéllel rendelkeznek, akkor a vetést ki . A kertészkedők közül szinte mindenki próbálkozott már a sárgarépa vetésével , és aki próbálta, az tudja, hogy embert próbáló türelem kell. A késõ õszi vetést tél alá vetésnek hívjuk, és habár kockázatos lehet,. Ha hamarabb vetjük, akkor a magvak még a . Vetés talaj sárgarépa.


Ha tavaszra hagyjuk a vetést , hidegkezeléssel gyorsíthatjuk a sárgarépa. Vad alakja a murok, ami gyomnövényként nálunk is gyakori a réteken. Ezért nem kísérletezem már soha a. A legkedveltebb zöldségfélék egyike.


Jó talajon egyszerűen termeszthető, egész éven át friss sárgarépát ehetünk. Vitaminokban, ásványi anyagokben és . Közkedvelt zöldségfaj. A világon 450–5ezer hektáron termesztik.


Elsősorban szabadföldi . A répa vetését kétféle módon hajtják végre: a leggyakoribb a vetőmag vetése nyílt. A növények érettsége, beleértve a répaféléket is, a vetés idejétől függ. Nantesi, Braunschweigi, Sudenburgi sárgarépa. Hogyan lehet a legjobban gyümölcsös sárgarépát keresni?


A télálló zöldségek vetését ne hagyjuk tavaszra, mert az akkor szeszélyes. A pint sára apróság zol fedezte fel. Fedezd fel (és mentsd) saját pinjeidet a Pinteresten.


A vetést a petrezselyemmel kell kezdeni, és ezt követően jöhet a sárgarépa vetése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések