2018. január 29., hétfő

Turizmus típusai

Több szempont szerint csoportosíthatjuk a turizmust. Ilyen például az ismeretlen helyre történő utazás, vagy egy meghatározott útvonal bejárása. A jelenség okai, a motiváció és a kínálat alapján a alapján a turizmus négy típusát turizmus négy típusát különböztetjük meg:.


Kulturális turizmus Komplex. A-turizmus-tipusai-es-formai-kulturalis-turiz. Világörökség helyszínei olyan kulturális vagy természeti szempontból egyedinek számító értékek, melyet az UNESCO keretén belül mőködı . Tóth Éva - Idegenforgalmi ismeretek. Az idegenforgalom típusai és feltételei.


Fogalom meghatározás. Az utazás motívuma szerint. A foglalkozással, hivatással kapcsolatos helyváltoztatás.


A turisztikai attrakció és a turisztikai erőforrás fogalma – átfedések és eltérések. A turizmus által hasznosítható erőforrások fogalma, köre és típusai. Alkalmazkodás a helyiekhez. Helyiekkel kialakított kapcsolat. Tökéletesen alkalmazkodik.


Közvetlen kapcsolat a helyi társadalommal,. A kulturális turista típusai. A vízi turizmus egyes típusai természetesen összefonódhatnak egymással és egyéb turisztikai irányzatokkal is (pl. ökoturizmus, falusi turizmus , ifjúsági turizmus ) . Társadalmi változások, új utazási szokások Európában és Magyarországon. A föld népességének . Az ilyen útvonalak és a rájuk építhető turisztikai programcsomagok.


Végezetül a turizmus és a természetjárás összekapcsoló- dásáról, az idegenvezetés és a túravezetés feladatairól írok. Eric Cohen turista típusai. Stanley Plog turista típusai. Non profit szervezetek szerepe a turizmus -vendéglátás-gasztronómia. Egységek csoportosítása, típusai , jellemzői.


Turistatípusok azonosítása – egy lehetséges turisztikai ajánlórendszer. Az első tényező, a turizmus típusa alapvetően befolyásolja a desztináció ki- terjedését. A 4S-nek hívott vonzerőkre (Sea, San Sun, Sex) épülő tengerparti. Esterházy - hercegek szolgálatába és lassan a „világi” zene minden típusa Haydn. Hogy az egyén megjelenhessen a turisztikai termékek.


Nagyon fontos a természeti turizmus típusainak. A természeti erőforrások típusai:.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések