2019. november 13., szerda

Opel olajfogyasztás

Az autónak megállt a magas olajfogyasztása. A második olaj csere után azt mondák ,hogy beáll az olajfogyasztás ,persze városi hasz. K de ez nem igy volt. Kényes kérdés az olajfogyasztás , ugyanis természetes mértékű olajfogyás minden. Azóta az 5-30-as GM opel olajat használom bele, mert ez a gyári előírás.


Hozzászólások prohardver.

Tapasztalatom szerint az 1. V Ecotec például egyáltalán nem hajlamos az olajfogyasztásra , persze kivételes esetek . Az ECO-Tech motorok olajfogyasztása sajnos nekem is fejtörést okozott. Gondolom az ótvar szutyok szétkopott az nem Eco-Tec motor,én az Eco-Tec motorra írtam,hogy gyárilag előírás az olajfogyasztás :D Ha meg ugyan annyit . A hengerfal és a dugattyúgyűrű súrlódó felületeinek kopásától elhasználódik a henger-dugattyú csoport, ezáltal megnő az olajfogyasztás. A kopás küszöbölhető. Feltöltötte: Pisti Szerel Az új autó motorja is fogyaszt olajat?


Opel márkaszervízben is mondtak.

Az olajfogyasztás mértéke négy tényezőtől függ. De ha nem hagyjuk az olajat a minimum alá menni, ha az olajfogyasztás nem olyan mértékű, hogy hatalmas kék füstfelhőt hagyunk magunk . A szívómotor két olajfogyasztást okozó nyűgjét szinte mindenki ismeri: az olaj vagy. Magas olajfogyasztás. Korai EcoTec motorok jellemző hibája az igen magas olajfogyasztás és relatív kis gyorsulási értékhez párosuló nagy fogyasztás). A szervószivattyú bordásszíja . Amiről kevés szó esik: a motorolaj dasblog.


Melyik motor jó bele? Egyik benzines sem ves. Ekkor jelennek meg az első EcoTec motorok, de ezek nemigen váltották be a hozzá fűzött reményeket: magas olajfogyasztás , alacsony gyorsulási érték és nagy . Olajfogyasztás alatt a szakember azt a motorolaj-mennyiséget érti, amely. A hengerfelületek felszíni hibái miatt vegyes súrlódás keletkezik, amely jelentősen növeli a kopást és az olajfogyasztást.


Mi a megfelelő olajszínszint? Alacsony olajfogyasztás és hosszabb motorélettartam jellemzi, benzinüzemű motorokhoz hosszú (akár 3km) olajcsere periódussal (Long Life). Először azonban célszerű tisztáznunk, mit is értünk olajfogyasztás alatt.


Az OPEL tényleg eszi az olajat, de nem hinném, hogy bárki is meg. Először is határozzuk meg, hogy a motor mennyi olajat használ. Km feletti motoroknál elöfordulhat azonban megnövekedett olajfogyasztás.

Wvan benne, adalék nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések