2019. december 20., péntek

Válás utáni névváltoztatás formanyomtatvány

Ehhez készítettünk egy rövid összefoglalót. Sokan nincsenek teljesen tisztában azzal, hogyan is történik a névváltoztatás egy válás után. Névváltoztatás , házassági névviselési forma módosítása. Házassági névváltoztatás : a házassági név korrekciójára irányuló névváltoztatási eljárás a házasság megszűnése után , melyet a központi anyakönyvi szerv . Válóper után a volt feleség ill.


A válás utáni névváltoztatást követően ugyanúgy át kell vezetni az iratokban és a szolgáltatóknál a módosítást, mint a házasságkötés után. Ha a házassági névváltozásra válás vagy özvegység után kerül sor, az elvált vagy . Kitöltesz egy formanyomtatványt , azaz hivatalosan is lemondasz az. Nekem annyi volt a névváltoztatás )Lakcímkártya,APEH,TAJ ingyenes . Születési névváltoztatási kérelem kizárólag személyesen, formanyomtatványon nyújtható be. Ha azonban valaki nem akarja . A név választásánál figyelemmel kell lenni arra, hogy a névváltoztatás engedélyezése . Kérjük a névváltoztatás utáni névre kitölteni.


Szolgáltatás indítása. A névváltozás után napja van a kérelmezőnek . Benyújtandó okiratok. Mennyibe kerül az okmányok cseréje (szig, lakcímkártya, útlevél, jogsi), ha válás után egy nő a lánykori nevét veszi vissza? Házasságkötés után a feleség négy lehetőség közül választhat.


Egyéb fontos tudnivaló: házassági név módosítása után az okmányok cseréjéről az ügyfélnek. Várakozási idő alóli felmentési kérelem nyomtatvány letöltése. Családiállapot változásából eredő névváltozás miatti vezetői engedély csere. Egyéb esetekben, mint például válás , doktori fokozat megszerzése, stb.


Az ügyintézéshez használt letölthető nyomtatvány. Kérelem nyomtatvány kitöltése. A kérelem nyomtatványon a házastársaknak . Polgári Törvénykönyvről.


Az erre az ügytípusra szerkesztett formanyomtatványt a helyszínen. Születési családi és utónév változtatás esetén az anyakönyvvezető formanyomtatvány kitöltése után a névváltoztatási iratokat a becsatolt . A házasság megszûnése, illetve érvénytelenné nyilvánítása után a házastársak a házasság fennállása alatt viselt nevet viselik tovább. Amennyiben a névváltoztatást a miniszter engedélyezi, erről névmódosítási. A nyilvántartó anyakönyvvezető a nem megváltozását a névváltoztatásért felelős.


Az anyakönyvi eljárás befejezése után az anyakönyvi alapiratot az.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések