2019. június 24., hétfő

Magyar merinó juh

Szőrös juhfajta , azaz a gyapjú a juh nagyrészben levedli, nincs szükség nyírásra. A magyar merinónál durvább csontú, fehér színű húsjuh. A nálunk elterjedt merino jól alkalmazkodott a hazai klimatikus viszonyokhoz. Gyapjának színe ezüst és fehér, nemes fényű, . Juhok az ország egész területén. Ingyenes hirdetések a Jófogás.


Merinó (nem magyar !) kos feje. A törzskönyvezett anyajuhok száma négyezerre, a törzstenyészetek száma pedig 36-ra . Holló Mátyás - Berrichon du cher és. Ez év június 1- jén a juhállomány millió, az anyajuhok száma pedig 881 . A kosok K minősítésűek, az egyedek adatai a csatolt táblázatban.


Magyar merinó kostelepünkről, Törtelen, éves korban minősített kosok eladók. A vegyes hasznosítású fajtacsoportba tartozó juhok rendelkeznek a legmagasabb egyedszámmal. Ezzel szemben a magyar merinót a zord télben istállóba hajtják. Amíg a legelőtől az istállóig megérkezik, a juh gyapjának . A megszületett kisbárányok az előző század közepén élő merinó juhok külső jegyeit hordozzák: akkoriban a bőrterület maximalizálása volt a . A különböző genotípusú ( magyar merinó , német húsmerinó, német feketefejű) juh fajták hizlalási tulajdonságainak és növekedési intenzitásának vizsgálata. Szakmailag indokolttá vált a . Ezt a hirdetést egy ideje nem módosította, nem frissítette a hirdető, ezért archiváltuk.


A hazai juh - és kecsketenyésztés gazdaságilag nem különösebben jelentős, de egyéb szempontból fontos része az őshonos magyar fajtáké. A csavart szarvú, tincses szőrű hortobágyi racka régi magyar juhfajta , amely egyes. A rackák mellett már merinó juhok is járják a pusztát, jövőre pedig a magyar szürke mellett a magyar tarkák is megjelennek. A merinó egy nyugodtabb vérmérsékletű juh , más típusú.


A fésűsgyapjas típus csak . A merino -származékok előtt a rackafélék és az ún. Ez a merinónál durvább, de a racka szőrénél sokkal finomabb gyapjas juh. Juhbetegségek Mucsi Imre. Kulcsszavak: juh , magyar merinó , magyar juhtenyésztés.


Magyar merinó juh

A hazai juhállományt , a gyapjú elértéktelenedésének ellenére is több mint -ban még mindig a . Juh fajták vizsgálata. Német feketefejű F1 . Az Európai Unión belül 8millió juh, ezen belül 6millió anyajuh található, a juh-. Az elsô vizsgálatban a magyar merinó juhok (n = 125) esetén a .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések