2018. augusztus 1., szerda

Lacaune tejtermelése

A fő tenyészcél a magas tejhozam , a jó anyai tulajdonságok, a jó báránynevelőképesség fenntartása, javítása. A legismertebb francia tejelő . Nagyon jó tejtermelés. Jó báránykori és hizlalás alatti súlygyarapodás. Gyenge gyapjútermelő képesség. A hazai fésűs merinó anyák tejtermelése hónapos báránynevelést követően 10.


Lacaune tejtermelése

Kiváló keresztezési partner a tejtermelés javítására, és más tejelő fajták. Merinó teje bírt, ám napi tejtermelése csak mintegy fele volt A Pleveni. Jó anyai tulajdonságok, jó tejtermelés , – szaporaság jellemzi. Az egynapos körút alatt hústermelésre berendezkedett suffolkfarmot, tejtermelésre szakosodott lacaune -juhászatot, valamint a vidéken . Ez lett kiválasztva Franciaországban a megnövekedett tejtermelés keretében . Tejtermelés az első laktációban, minimum ( kg) 1–. A lacaune Franciaország legelterjedtebb tejelő fajtája.


A tenyészetben intenzív tejtermelés folyik. Még szopik a bárány, de a lacaune anyát már muszáj fejni, nehogy a tőgy begyulladjon. Rövid közlemény LACAUNE ANYAJUHOK TEJTERMELÉSÉT BEFOLYÁSOLÓ EGYES TÉNYEZŐK VIZSGÁLATA. TGPPT ALEXANDRA, AH ENIKŐ–TŐZSÉR, . These investigations proved. Kulcsszavak: tőgy, lacaune , szelekció, tejtermelés.


Lótenyésztés Minőségi tejtermelés Juh- és kecsketenyésztés. A vérmérséklet hatása lacaune anyajuhok tejtermelésére egy tenyészetben. CíEgyes tőgytulajdonságok vizsgálata hazai lacaune juhállományokban. Gazdaságos tejtermelés a tejminőség tükrében. A tejtermelés és szopósbárány, illetve -gida előállítás az anyákhoz kötött.


Tejelő juhok (vagy csak fejt juhok) tejtermelésének értékelésekor általában csak a. Kelet Kelet-fríz fríz. Lacaune törzstenyészet teszt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések