2018. augusztus 17., péntek

Házasságkötési szándék bejelentése

Házasságkötési szándék bejelentése. Szolgáltatás indítása. Benyújtandó okiratok. Az anyakönyvvezető a házassági szándék bejelentésétől számított 31.


A Polgári Törvénykönyv alapján csak az anyakönyvvezető előtt kötött házasság lehet érvényes, melyet egy férfi és egy nő. A bemutatott iratok alapján jegyzőkönyv készül a személyes adatokról, . Igazolni kell személyazonosságukat . A magyar családjogi törvény alapján csak az anyakönyvvezető előtt kötött házasság lehet érvényes, melyet egy férfi és . Hatáskörrel rendelkezik: anyakönyvvezető. Eljárást megindító irat benyújtásának.


Magyar állampolgárok esetén mindkét fél részéről az alábbiak szükségesek: a házasulók együttes . HÁZASSÁGKÖTÉSI SZÁNDÉK BEJELENTÉSE. Az eljárás kezdeményezése személyes megjelenéshez kötött. A házassági szándék bejelentése.


A többi anyakönyvi ügyben (névváltoztatási ügyek, az apai elismerő nyilatkozat felvétel, ill. házasságkötési szándék bejelentése ) kérjük, vegye fel a kapcsolatot . Az az anyakönyvvezetõ jár el, ahol a házasulók a házasságkötési szándékot bejelentették. Mindkét fél együttes és személyes jelenléte szükséges. Kivéve: ha az egyik fél . Sok székesfehérvári Ifjú Párom mesélte már nekem, hogy ők úgy gondolták, a házassági szándékukat a Hiemer-házban kell bejelenteni. Egyes űrlapok olvasásához, kitöltéséhez az Adobe Reader szükséges, amelynek legújabb magyar nyelű verziója . Otthonszülést a szülő köteles bejelenteni.


Tájékoztatók, Nyomtatványok, Ügyintéző. A jegyző e határidő alól . Hazánkban házasságkötés akkor jön létre, ha az együttesen jelenlévő házasulók az anyakönyvvezető előtt kijelentik, . Ha az egyik fél külföldi . Ennek megfelelően a házasságkötési szándékot a következő módon kell bejelenteni:. Eljáró ügyintéző: Kozma István anyakönyvvezető. Nagypeterdi Közös Önkormányzati Hivatal. Kapcsolódó jogszabályok ‎: ‎– A Polgári Törvény.


Illetékesség: az anyakönyvvezető jár el, ahol a házasulók a házasságkötési szándékot bejelentették. Az ügyintézés helye.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések