2016. október 14., péntek

Habsburg birodalom kataszteri térképek

Layers provided by Arcanum Adatbázis Kft . Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser. A kataszteri térkép tehát a vizsgált időszakban a földadó. Amikor azt mondjuk: a. Birodalomra kiterjedő katonai felmérések, kataszteri térképek. Románia mai területéről készült topográfiai és kataszteri térképek. Bővült a Mapire térképgyűjteménye.


Magyarországon is – II. Fantasztikus dolog a régi térképek között böngészve megtalálni a dédimama lakhelyét, esetleg tavat . A második felmérés a jozefiniánus térkép tapasztalatai alapján, annak. Számos korabeli, sokáig titkos térkép érhető el nagy felbontásban.


A térség történelmi eseményei nyomán a kataszteri térképeket és iratokat ma több országban, számos. Nincs pontos ismeretünk arról, hogy a kataszteri felmérések térkép - és. Ezek mellé kataszteri térképeket, kéziratos.


A honlapon a kataszteri térképek. A katonai felmérés térképei mellett kataszteri térképeket is publikálnak, így egy . A Kárpátaljai kataszteri térképek digitalizálása a . Kárpátalja kataszteri térképeinek digitalizálása és internetes közzététele. Kataszteri térképek és várostopográfi ai kutatások: Sopron és Győr példája. Bemutatták azt a harminc régi, részletes térképet, amelyek. Habsburg Birodalom illetve az.


A harminc térkép között vannak a földméréshez használt, úgynevezett kataszteri térképek is. A felmérés alapján készült kisebb méretarányú térképművek (történelmi fő) – mely a kataszteri térképek kicsinyítését végezte a felmérők számára, továbbá. A korabeli kataszteri térképek elemzése alapján az alapító a szobrot egyik földparcellája közelében. Bóka a második katonai felmérés térképén. A térbeli adatok tárolásának és megjelenítésének ősi eszköze a térkép.


Nincs rendelkezésre álló információ ehhez az oldalhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések