2019. február 27., szerda

Falevelek azonosítása

A levéltetvekkel ellepett levelek gyakran besodródnak. A hangyák a levéltetvek. Minden lágyszárú növénynek mellékeres levelei vannak. Azonosítás, álta- lánosítás. Mellékeres levél , le- pellevél,.


Virágtakaró levél, ivarlevél, lepellevél, leples virág, mellékeres levél , szárölelő levél, megporzás, megtermékenyítés. Bőrizomtömlő, féregmozgás, gyűrűsféreg . Egyszikű növények: magjukban egy sziklevél található, így egy sziklevélen csíráznak. Jellemző rájuk a mellékgyökérzet, mellékeres levelek és . Belül szivacsos, kívül fás. Bugavirágzat,torzsavirágzat. Válaszd ki a mellékeres levelű növény szárának keresztmetszeti képét!


Edénnyalábok állása szórt. Kétszikűek: fő- és oldalgyökérzet, elágazó lágy, vagy fás. Click card to see definition. Tap card to see definition. A szárat a levelek átölelik.


Levélerek párhuzamosak. Nincs külön csészelevél és sziromlevél, hanem egynemű . A levélkezdeményt a hajtáscsúcs oldalán elhelyezkedő periferiás merisztéma hozza létre. Két fő levéltípus az evolúció során: mikrofillum és . A levél jellemzői, feladata nagy felület kiterjedt. Sokszor még hófoltos az erdő, mikor megjelennek fehér, leples virágai. A mellékgyökerek és a hosszúkás, világoszöld mellékeres levelek a hagymából erednek . Mi nem igaz a tulipánra?


Hagymájából tél végén két tőállású, szürkészöld levél hajt ki, melyeken több egyforma és egy irányba futó ér található, ez az un. Kétnyári növény, elvetett magjai az első évben gyökeret, szárat és leveleket. Hosszú, vékony szárat növesztenek, melyeken levelek hajladoznak a szélben.


Gyökérzet: fő-, mellék. Szár: lágy (dudvás) tönk, gumó. Virág, mag, termés, fő- és mellékgyökérzet, fő- és mellékeres levél , virág, takarólevél, lepellevél, ivarlevél, csonthéjas, bogyótermés, módosult növényi rész, .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések