2018. november 28., szerda

Hungaricana kataszteri térképek

Bellesz Nyitra vármegyei kisközség kataszteri térképének más. Budapest Főváros Levéltára – Térképek Teljes tartalomjegyzék. Megtekintés a HUNGARICANA oldalán. A georeferált verzióra van szüksége? A WMTS szolgáltatásunknak köszönhetően betöltheti térképeinket saját weboldalán vagy bármely geoinformatikai . Layers provided by Arcanum Adatbázis Kft . A kataszteri térkép tehát a vizsgált időszakban a földadó.


A családi levéltárak rendezése és repertorizálása során a térkép- és a. BEZs: Kolozsvári történeti kataszteri térképének georeferálása, webes közzététele. Magyar Országos Levéltár, Budapest ( hungaricana.hu). Elérhető térképek vannak Európáról, különböző városokról és országokról, valamint részletes kataszteri térképek. Tematikus térképek is . Kulcsszavak: kartográfia, térképtörténet , katonai felmérés, kataszteri felmérés,. The maps are also available in the newest map database on the Hungaricana Public Collections . A rendszer másik fontos és különleges eleme a történelmi térképek.


Az első térképi ábrázolás Magyarországról Lázár deák térképe a Tabula. A térkép középső részén pontsor határolja el a török által már elfoglalt magyarországi területet. A Blaeu-térképofficina.


Kataszteri térképek (XIX. század), mapire. A földrajz- és térképtudomány minden országban meghatározó. Levéltári tartalmak a Hungaricana Közgyűjteményi Portálon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések