2016. december 14., szerda

Orvosi latin szavak

Ezen az oldalon az orvosi gyakorlatban gyakran használt latin -görög (kisebb részben angol, esetenként német) orvosi kifejezések és magyarázataik . Biológiai és orvosi szótár - Latin , görög stb. Kíváncsi vagy mit írt az orvosod a papírodra és mit jelentenek egyes idegen szavak ? A szótár a Mit is akart ezzel az orvos mondani? Idővel világossá vált, hogy sokszor elkerülhetetlen, hogy a magyarul kiragozott angol- latin. Latin szavak nemei: - hímneMASCULINUM. Latin -magyar, magyar- latin orvosi szótár.


Online orvosi szótár, orvosi szavak , szakkifejezések magyarázata. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools. Orvosi téma idegen szavai. Nem érted a zárójelentést?


Tele van idegen orvosi latin kifejezésekkel? Akkor hadd segítsünk megérteni az ismeretlen szavakat! Sok esetben megtartották a görög szót, persze latin formában, máskor görög– latin keve- rék szavak keletkeztek, megint más . Könyv › Szakkönyv konyvbagoly. Az orvosi latin (görög) már.


Orvosi latin szavak

A könyv tömören és világosan tárgyalja az orvosi latin nyelvi ismereteket, ezáltal megkönnyíti az egészségügyi szakmai tantárgyakban előforduló latin szavak. A gyógyszerészi latin az orvosi latinnak (lingua latina medicinalis) a. Ez azonban a betűvel kiírt szavakból pl. Az Egészségügyi Minisztérium ezen orvosi kisszótár megjelentetésével kívánja segíteni a tanulókat a szakmai ismeretek elsajátításában. Az egészségügyi szakiskolák tankönyvének célja, hogy olyan nyelvi ismereteket nyújtson az orvosi nyelvben egy alapvető szókincs elsajátítása, a szavak főbb . Kezünkben az ambuláns lapunk és próbáljuk megfejteni, mit is írt rólunk az orvosunk. Sikerül most is a latin kvíz?


Bevezetés az orvosi terminológiába - medi-lingua. A latin szavak kiejtési szabályai A latin ABC eredetileg betűből állt: . A teljesség igénye nélkül, használják a latin könyvüket, orvosi szótárt és az . Szókincs: Az összetett szakszavak , jelentése (szótövek, előtagok, utótagok, kicsinyítőképzők). RÉPÁS LÁSZLÓ: BEVEZETÉS AZ ORVOSLATIN NYELVBE I. Mit is jelentenek a kardiológiában használt idegen szakszavak ? Mit takar a rövidítés az orvosi leleten?


Böngésszen milliónyi szót és kifejezést a világ minden nyelvén. A kezdőbetű szerinti . Lectio septima sszetett s kpzett szavak az orvosi nyelvben 136. A latin s grg eredet orvosi szavak rsban mind a latinos, mind a magyaros .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések