2019. január 29., kedd

Őszi árpa kalászolása

Hazánkban a búza és a kukorica után az árpa a legfontosabb gabonanövény. A legjobb őszi árpa elővetemények egyben jó búza elővetemények is,. Ide sorolhatók a kukorica, a cukorrépa, a kétszer vetett búza, az őszi árpa , tavaszi árpa. A hazai termőterület döntő részén őszi vetésű fajtákat termelnek, s az őszi.


GK Tavasz tavaszi búza fajtával egy időben kalászol és érik. A GK Habzó tavaszi sörárpa elismerése óta a tavaszi árpa posztregisztrációs . A kezdeti sok víz jól hasznosult, szépen megindult az árpa , de aztán semmi csapadékot nem kapott. Még csak most kalászol , és egészen . GK JUDY Középérésű, kétsoros őszi árpa.


Kiváló agronómiai tulajdonságokkal és kimagasló termőképességgel rendelkező fajta. Az őszi búza fajták kalászolása ,. Feltételezzük, hogy egy gazdaság a következő növényeket termeszti: vöröshere, kukorica, őszi búza, tavaszi árpa. A növényi összetétel, vagyis a növényfajok . A közönséges búza őszi , vagy tavaszi változatát sokfelé termesztik. Az árpa fülecskéi nagyok és csupaszok, a búzáé szőrözöttek.


Ha kalászol akkor a legbiztonságosab a jó öreg sima Granstar 50SX. Az Alora egy modern többsoros őszi árpa , melyet a probstdorfi nemesítő ház. Növénytermesztés témáink: őszi árpa , kultúrnövény,. A hazánkban megtermelt ősziárpa -mennyiség legnagyobb része abraktakarmányként . Korai érésű fajta, átlagos években május közepén kalászol , így . Mv Káplár - Rendszertani besorolás: Triticum aestivum L. GK Aréna – Rendszertani besorolás: Hordeum vulgare L. Magyarországon forgalmazott fajtáink közül a legkorábban kalászol. Május első dekádjában megkezdődik az őszi búza kalászolása , ettől kezdve fokozottan kell figyelni a fuzárium- fertőzés veszélyére.


Pékipari minősége kiváló (E), leginkább az Mv Subáéhoz hasonlítható. A legkorábbi érésű hazai fajta, a középkorai őszi árpákkal egy időben kalászol és érik. Az Mv IKVA extra korai érésű, szálkás őszi búza az idei évben a legkorábban. Ismerje meg az kiváló Conchita tavaszi árpa termesztésének titkát és. A Jubilantnál pár nappal korábban kalászol , érésideje a standard fajtákéval megegyezik.


Külföldön vizsgált fajoknál: Tavaszi árpa , tavaszi zab, rozs, tritikálé: . Kalászol ás-Teljes érés. Magas szárú, nagy kalászú őszi árpa.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések