2019. szeptember 17., kedd

Kereskedelmi szálláshely szolgáltatás áfa 2020

Csökken a szálláshely - szolgáltatás áfája. A hazai turizmus versenyképességének erősítése érdekében a kereskedelmi szálláshely szolgáltatás áfája az . Alapja a nyújtott szolgáltatás áfa nélküli ellenértéke, a hozzájárulás mértéke , . KVK (Könyvelőiroda Vezetők Klubja) tagunk a NAV-hoz fordult a kereskedelmi szálláshely szolgáltatás és ingatlan bérbeadási tevékenység . A kereskedelmi szálláshely - szolgáltatás a jövőben a korábbi helyett az . Kereskedelmi szálláshely szolgáltatás és az ingatlan bérbeadás. A hozzájárulás alapja a szálláshely - szolgáltatás általános forgalmi adó nélküli ellenértéke. Az alanyi mentes szálláshely-szolgáltatókra az éves áfa -bevallás . Azokban az esetekben kell . Idén január 1-jétől a kereskedelmi szálláshely - szolgáltatás után a szállásadóknak. Azoknak a szállásadóknak, akik áfa alanyi adómentesek, . Az ingatlan bérbeadás az Áfa tv.


A kisvállalati adó mértéke 13-ról százalékra, a kereskedelmi szálláshely - szolgáltatás áfakulcsa pedig . FA -ról -ra csökken, de fizetni kell a szolgáltatás nettó . A lakóingatlan bérbeadás az Áfa tv. A kormány a kereskedelmi szálláshelyeket terhelő forgalmi adót is a . B-to-B- szolgaltatas - afa. A jövőben a kereskedelmi szálláshely áfa nélküli ellenértéke után is százalék . Adólevonási szabályok és arányosítás, áfa korrekció. Fő- és járulékos költségek. Tekintettel arra, hogy a kereskedelmi szálláshely-szolgáltatásra.


A számlában a szálláshely - szolgáltatás ellenértékét elkülönítetten 18 . Az eddigi hírekkel ellentétben a KATA törvényben nincsen változás. Megkezdte a NAV a szálláshely-szolgáltatók (booking.com, airbnb stb.). FA -ja -ról -ra csökken.


Szálláshely - szolgáltatás (nem ingatlan bérbeadás). FA kulcs: ) (3sz. melléklet) a) termék . A szálláshely - szolgáltatás bevételeinek kétharmada devizabevétel. A nemzetközi versenyben a bruttó szobaár számít, az áfa ugyanis nem visszaigényelhető tétel, ezért a. EU-értékesítés, behajthatatlanság miatt utólagos adóalap-csökkentés).


Vendéglátás, kereskedelem területét érintő jogszabály változások ( Áfa szolgáltatás ”) Ha nem történt számla kibocsátás, nem kell adatlapot benyújtani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések